Selecteer een pagina

Gemeenteraadsverkiezingen

 

21 maart heb ik het geluk gehad om vanwege Omroep Almere bij de bekendmaking van de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen te mogen zijn. De uitslagen kwamen vanaf 9 uur binnen tot de bekendmaking van de burgemeester van Almere (Franc Weerwind).

Mijn ervaring

Toen mij werd om de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart te mogen presenteren was ik natuurlijk meteen in, omdat ik heel erg geïnteresseerd ben in de politiek. Op school vind ik het daarom ook leuk om te debatteren over politieke problemen en erover te presenteren, maar eenmaal aangekomen in het gemeentehuis van Almere voelde ik me best wel geïntimideerd, omdat ik de verschillende partijen zag staan en ze natuurlijk alles weten over de politiek en dan kom ik als 15 jarig meisje die nog niet eens echt mag stemmen en net een paar lessen over de politiek heeft gehad. Gelukkig verdween dit gevoel volledig tijdens de avond, doordat mijn vragen en wat ik te vertellen had serieus werd genomen. In het begin hadden Stephano en ik zoals elke zaterdag (lees mijn eerste uitzending als je dit voor het eerst leest!) onze radioprogramma (weekend power) gepresenteerd live vanuit het stadhuis. Wat zoals gewoonlijk leuk is om te doen. Vervolgens heb ik mogen zien hoe de stemmen nou in werkelijkheid werden geteld en daarna heb ik een gesprekje met de burgemeester van Almere (Franc Weerwind) gehad en mocht hem daarna interviewen.    

Interview burgemeester

Mijn eerste keer iemand interviewen en dan meteen al de burgemeester?! Zelf had ik het nooit verwacht en eerlijk gezegd wist ik niet eens dat hij zou langskomen, maar toen hij aan de interview tafel plaats nam en er werd geroepen dat ik er bij kon zitten deed ik dat meteen. Aan de tafel zat nog de baas van Omroep Almere en een presentatrice. Het gesprek begon meteen en het ging zo snel dat ik nog niks had gezegd. 

Halverwege het interview dacht ik bij mezelf dat ik deze kans om de burgemeester een vraag te kunnen stellen niet moest verspillen. Ik had daarom toen het 1 seconde stil was meteen gevraagd wat het eerste in me op kwam: ‘’Wat vind u van de uitslagen?’’ Waarna ik meteen doorhad dat het niet zo een slimme vraag was, omdat de burgemeester natuurlijk niet kan zeggen dat hij liever wou dat een andere partij zou gewonnen hebben. Gelukkig gaf hij uitgebreid antwoord in plaats van te zeggen dat hij daarop geen antwoord op kan geven. Na het interview schudde we elkaar de hand en na het gesprek dat we hadden voor het interview, hoe hij reageerde op alle vragen tijdens het interview en hoe enthousiast hij was over de verkiezing kan ik zeggen dat het een goede keuze is geweest om Franc Weerwind burgemeester van Almere te benoemen.